DIT WAS AFF '23 - Absolutely Free Festival

DIT WAS AFF ’23

DIT WAS AFF ’23

Maar liefst 7000 bezoekers vonden vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus hun weg naar de C-mine site. Door weer en wind kwamen jullie AFF om er met z’n allen weer een knalfeest van te maken! De warme oproep om zoveel mogelijk lege batterijen mee te brengen naar het festival als alternatief toegangsgeld was een voltreffer. Samen met Bebat zamelden we het absolute AFF-record van 1182 kg lege batterijen in!

Van het dromerige King Hannah, de oriëntaalse zwoele beats van Gaye Su Akyol tot de pletwals genaamd Lambrini Girls: de avontuurlijke line-up wist zowel jong als oud weer te verrassen en bekoren.

Op vrijdag trapten de lokale helden van The Love al meteen het festival goed op gang.
In de XPRMNT ging het dak er al vroeg af door de scherpe beats van Kleine Crack & Slagter en het stapelgekke collectief Fat Dog.
De OFF-stage – gecureerd door Sardien – bracht ons 4 frisse en aanstormende acts. Affaire, Hanne, Sergeant en Egidius wisten er heel wat nieuwe zieltjes te veroveren!
Samen keken we reikhalzend uit naar de internationale kleppers op de Mainstage! Ze kwamen, zagen en overwonnen: Protomartyr en BEAK> toonden niets anders dan weergaloze klasse!

Een regenbuitje hier en daar weerhield jullie er niet van om op zaterdag weer massaal aanwezig te zijn. Met 22 acts op het programma was het keuzestress geblazen.
Lambrini Girls en Deadletter kwamen als een pletwals over ons heen in een tot de nok gevulde XPRMNT! De toon was meteen gezet voor een knotsgekke avond waar de dansbeentjes letterlijk in de lucht vlogen!
Gaye Su Akyol stak met haar zwoele set de Greenhouse in de fik, om later de tent dan maar volledig te doen ontploffen tijdens de set van Lander & Adriaan.
Amerikaanse klankenkunstenaar Dan Deacon zette de Mainstage volledig op zijn kop en sloot het festival AFF op gepaste wijze. Doldwaas, memorabel en uitzinnig!

Het festivalterrein was weer even de gezelligste plek in Limburg, met ook naast de fantastische optredens voor elk wat wils: heerlijke gerechten van lokale cateraars, lachende gezichten en kinderpret. We kunnen terugblikken op een prachtige editie, met dank aan een grote groep vrijwilligers die alweer het beste van zichzelf hebben gegeven.

Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde. Bedankt voor de opkomst! Wij laden alvast onze batterijen op en tellen AFF naar vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus 2024.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele aankondiging!

VZW AFF - [email protected] - Ondernemingsnr.: 0896.241.594 - Algemene voorwaarden - Intern Reglement AFF

AFF © 2024 Alle rechten voorbehouden. Created with by Daltonstudio.be