Feest! 10 jaar AFF x Bebat! - Absolutely Free Festival

Feest! 10 jaar AFF x Bebat!

Feest! 10 jaar AFF x Bebat!

AFF is dankzij Bebat 10 jaar batterijenfestival: “Al 240.000 batterijen ingezameld, maar dit jaar gaan we voor een absoluut record”

Het ‘batterijenfestival’: onder die geuzennaam opereert het Absolutely Free Festival in Genk intussen al een decennium. Samen met Bebat, de organisatie die instaat voor de inzameling van lege batterijen, werd in die periode het ongelooflijke aantal van 240.000 batterijen als alternatief toegangsgeld opgehaald. Deze editie komt daar nog een smak bij. “Want we gaan dit jaar voor een absoluut record”, zo klinkt het ambitieus bij de festivalorganisatie.

Joy Orbison, Omar Souleyman, The Notwist, Sun Kil Moon, Thurston Moore, Efterklang, Wire, Blood Red Shoes, Gilla Band, Eefje De Visser, Whispering Sons, … Tal van absolute kleppers maar ook tientallen kakelverse talenten mochten de voorbije zomers de AFF-podia bestijgen. Dat steevast in ruil voor amper drie lege batterijen, omdat we het als solidaire organisatie bijzonder belangrijk vinden dat muziekbeleving voor iedereen bereikbaar en dus ook betaalbaar is. Dat zit nu eenmaal gebeiteld in het AFF-DNA. Deze editie gaan we nog een stapje verder en zetten we onze titel van ‘schoonste ontdekkingsfestival van het land’ nog extra kracht bij.

DIT JAAR WILLEN WE STUNTEN!

Feest! Want dit jaar is het de tiende keer dat Bebat en AFF de handen in elkaar slaan om de bezoekers een fantastisch festival voor te schotelen. De eerste keer (in 2012) werden de wenkbrauwen nog gefronst toen die bijzondere en vernieuwende toegangsformule (gratis entree in ruil voor 3 lege batterijen) gelanceerd werd. Intussen wordt AFF zowel in de media als aan de toog zonder aarzelen bestempeld als het ‘batterijenfestival’. Die sympathieke liefkozing geeft ons als organisatie trouwens véél energie.

Even rekenen: negen jaar inzamelen leverde in totaal 6.022,28 kg op, goed voor niet minder dan 240.000 lege batterijen. Een onmisbare bron aan schaarse grondstoffen, want zo kon 1.281 kg ijzer, 155 kg nikkel, 1.153 kg mangaan, 25 kg kobalt, 848 kg zink en 410 kg lood een nieuwe toepassing krijgen. Bebat becijferde dat je daarmee 4.602 gsm-batterijen, 614 laptopbatterijen, 678 gieters, 11.337 stuks bestek en 561 brilmonturen kunt vervaardigen. En zo is de cirkel dus rond…

Om de tiende editie van de bijzondere samenwerking tussen Bebat en AFF extra in de verf te zetten, willen we samen met de AFF-bezoekers een echte stunt realiseren. In plaats van de 3 batterijen als toegangsgeld, willen we iedereen vragen om zo veel mogelijk lege batterijen mee te nemen naar het festival. Want méér = beter! Zo steun je uitdrukkelijk de belangrijke recyclegedachte, geef je AFF ingrediënten om in de toekomst nog meer laagdrempelige muziekinitiatieven te nemen, én verzeker jij jezelf bovenal van een gratis toegangsticket voor een overdonderend festivalweekend.

Dus: breng zo veel mogelijk lege batterijen mee en kom genieten van internationale kleppers als Beak>, Protomartyr, Porridge Radio, King Hannah en Gaye Su Akyol en nieuwe frisse acts als Ão, Ada Oda, Mayorga en Movulango.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele aankondiging!

VZW AFF - [email protected] - Ondernemingsnr.: 0896.241.594 - Algemene voorwaarden - Intern Reglement AFF

AFF © 2024 Alle rechten voorbehouden. Created with by Daltonstudio.be