Sound Track selecteert voor de derde keer nieuwe generatie Limburgs talent - Absolutely Free Festival

Sound Track selecteert voor de derde keer nieuwe generatie Limburgs talent

Sound Track selecteert voor de derde keer nieuwe generatie Limburgs talent

De derde editie van Sound Track bewijst dat een nieuwe generatie méér dan ooit staat te trappelen om zich te tonen: nooit eerder schreven zich meer artiesten in voor een muziekwedstrijd op nationaal niveau. Een belangrijk signaal dat jong muzikaal geweld in 2023 zich na de moeilijke periode van corona terug wil tonen. Uit de 1133 inzendingen, waarvan liefst 75% nieuwe artiesten, werden er 136 geselecteerd om live het beste van zichzelf te geven in 22 clubs en jeugdhuizen in Vlaanderen en Brussel. Ook in Limburg staat er een heel nieuwe generatie ambitieuze artiesten klaar om zich te tonen. Ontdek de sound van morgen in jouw buurt.

In alfabetische volgorde: hier zijn de 24 Limburgse artiesten die hun kans wagen om in de voetsporen te treden van voormalig Sound Track-laureaten als Niels Orens, Sevens en MONKS. Ze tonen tijdens de regionale voorrondes in september en oktober in Jeugdcentrum De Building, Jeugdhuis Plug-In i.s.m. Pukkelpop, Jeugdhuis XL i.s.m. Rock Herk en Farrm i.s.m. De Serre waarom zij een plek in de Sound Track finales verdienen.

Affaire – Amber Haddad Quintet – ASLOVA – Audri – Bloodflowers – bruusk – CellarDoor – Chico – Evi Aurora – Gos Rosling – Graci – ISE – Lintworm – Madd9 – Maglim – Malek 3550 – MANNULUS – Nora Jehoul – Pelace – sonayou – Stayinbedpropaganda – STEVE – Subvergence – SUNA

Not your average muziekwedstrijd
Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is meer! Wie zich inschrijft maakt namelijk niet enkel kans op een trofee, maar kan op een unieke ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector rekenen. Dankzij organisatoren VI.BE, Clubcircuit, Ancienne Belgique, Trix, Het Depot, muziekclub N9, Democrazy, De Casino, Cactus Muziekcentrum, Wilde Westen, Muziekclub De Zwerver, Het Entrepot, 4AD, AFF en Entree spelen 136 artiesten dit najaar live tijdens 22 voorrondes in de fijnste jeugdhuizen en clubs in ieders regio. Daaruit stromen 46 finalisten, waaronder 8 uit Limburg, door naar 6 regionale finales op 9 december 2023. Ze krijgen daarbij een tussentijds coachingstraject. Tot slot worden 18 artiesten, waarvan 3 Limburgse, door de vakjury gekroond tot laureaat. Zij beginnen aan een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en ondersteuning van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo.

Zelf het talent van morgen uit jouw regio ontdekken? Rep je naar je Limburgse muziekclubs en jeugdhuizen tijdens één van de 22 voorrondes in september en oktober.

  • JC De Bilding, in Bilzen (29/9), met Graci, malek3550, MANNULUS, Chico, Stayinbedpropaganda en Madd9
  • JH Plugin, ism. Pukkelpop (30/9), met ASLOVA, Audri, Evi Aurora, Gos Rosling, Nora Jehoul en ISE
  • JH XL, in Herk-De-Stad ism. Rock Herk (13/10), met Bloodflowers, CellarDoor, bruusk, Lintworm, Subvergence en Amber Haddad Quintet
  • Farrm ism. De Serre (14/10), met Affaire, Maglim, STEVE, SUNA, Pelace en sonayou

Blijf op de hoogte van Sound Track via www.sound-track.be, Facebook en Instagram.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele aankondiging!

VZW AFF - [email protected] - Ondernemingsnr.: 0896.241.594 - Algemene voorwaarden - Intern Reglement AFF

AFF © 2024 Alle rechten voorbehouden. Created with by Daltonstudio.be