Zaterdag Archieven - Absolutely Free Festival

Zaterdag

Purrses

Het Brusselse Purrses, de band rond de Française Laura Ruggiero, is het nieuwste snoepje uit de kelders van onze hoofdstad. Een product van de pandemie die verveling en millenial-ennui in korte rammelende indiepopsongs gieten. Wij dachten direct aan Frankie Cosmos en Vivian Girls en waren verkocht, normaliter wacht jou hetzelfde lot!

Baby’s Berserk

Dit heerlijk Nederlands-Canadese snoepje gaat al enkele jaren vlot over de tongen van de internationale muziekpers. Volgens ons is de grote doorbraak dan ook nabij voor Baby’s Berserk. Knisperende indiedisco, glinsterende postpunk: Baby’s Berserk doet de rockers dansen en de ravers moshen. Voor fans van Roxy Music, Tom Tom Club en LCD Soundsystem, om er maar iets…

Dan Deacon

Deze Amerikaanse klankenkunstenaar komt jullie wegblazen met zijn volstrekt originele variant op elektronische muziek. De noten vliegen je aan 200km/u rond de oren in het oeuvre van Deacon, maar met zijn liveshows heeft hij een ijzersterke reputatie opgebouwd. Opzwepend, verrassend en 100% garantie op een kamerbrede glimlach: Dan Deacon live heeft al menig leven veranderd. Niet om…

Steve

Dit jonge trio combineert naar eigen zeggen ‘punk, hiphop, noise en funk’. Vooraleer de nu-metal alarmbellen afgaan: ze doen dat wel lekker hoor, de heren van Steve. Venijnig, rammelend en met meer energie dan een kratje Golden Power: zo hebben we onze jonge wolven graag.

30,000 Monkies

Heerlijk absurd viertal uit Beringen dat sludge -en doommetal riffs combineert met een onnavolgbaar gevoel voor humor. Hun recentste worp ‘HONESTY INTEGRITY FRIENDSHIP PASSION’ is een halfuur durende trip die wij alleen maar kunnen omschrijven als: ‘euhm wat?’. Perfect voor AFF dus!

Lambrini Girls

Een nieuw punksnoepje van over de plas, deze Lambrini Girls uit Brighton. Furieuze riot grrl’s die met hun protopunk tegen zowat alle beschikbare schenen schoppen. Withete woede gebald in ontploffingen van 2 minuten. Ideaal om in de late namiddag de XPRMNT af te breken, toch?