Ontdek de winnaars van ‘Trap Het AFF’ 2023! - Absolutely Free Festival

Ontdek de winnaars van ‘Trap Het AFF’ 2023!

Ontdek de winnaars van ‘Trap Het AFF’ 2023!

De Snoepfabriek, Lintworm, plush baby, Moenen & Mariken en SUNA krijgen een ‘gouden intro’ van AFF. Deze vijf beloftevolle artiesten sprongen er – tussen maar liefst 348 (!) inzendingen – bovenuit. Via de open call op VI.BE konden de deelnemers drie nummers inzenden, op basis daarvan kozen wij voor deze vijf artiesten van morgen. Zij worden binnenkort begeleid in een artistiek traject op maat, waarin ze worden klaargestoomd voor een concert op een AFF-podium en hun volgende stappen in de sector worden uitgestippeld. 

Samen = sterk, en daarom slaat AFF voor dit bijzondere project de handen in elkaar met experts in het veld: PXL-Music, Farrm, VI.BE en Villa Basta.

De Snoepfabriek
Prijs voor bandnaam van het jaar? Als het van ons afhangt wel! En de vlag dekt de lading: dit duo jazzavonturiers haalt halsbrekende toeren uit op het podium: funky breakbeats, opzwepende synthriedels en gesuikerde baslijnen zorgen voor een onweerstaanbaar geheel.

Lintworm
Kijk, met een naam als Lintworm wisten we wel ongeveer waaraan we ons konden verwachten ten huize AFF. Maar dat dit Hasselts viertal zó brutaal om zich heen zou schoppen, hadden we echt niet zien aankomen. Death metal, noise, hardcore, … alles wat beenhard en volledig gestoord is wordt door deze koorknapen in een hittebestendige blender gesmeten en tot een ranzig geheel gemixt. Niet voor tere zieltjes, maar o zo goed!

Moenen & Mariken
Het duo van Maria Magdalena De Cort & Neil Claes brengt onder de naam Moenen & Mariken experimentele electronica en poëzie samen. Bezwerend en meeslepend: deze donkere punkpoetry neemt je mee in een trip doorheen de hersenspinsels van een kind van de altijd-sneller generatie. De lettergrepen vliegen je om de oren, de beats beuken de rest aan gort: lekker dit!

plush baby
Heerlijke retrosynthpop recht uit de Scheldestad! Het duo Caitlin Talbut (BLOND, BLUAI) en Nicolas Anné fabriceert kristalheldere popsongs over opgroeien als twintiger in een steeds gekker wordende wereld. Heerlijk glooiende melodieën, de juiste dosis drama en humor: plush baby zou wel eens héél ogen kunnen gooien in de toekomst.

SUNA
De leden van SUNA lijken als kind wel in een grote pot moderne elektronica gevallen. Deze smeltkroes van allerlei genres deed ons haastig “Massive Attack”, “Nicolas Jaar” en “wow, vét” op een briefje neerkrabbelen, om ze vervolgens toch maar snel een mailtje te sturen.

In samenwerking met PXL-Music, Farrm, VI.BE, Sabam For Culture en Villa Basta.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele aankondiging!

VZW AFF - [email protected] - 0494 808430 - Ondernemingsnr.: 0896.241.594 - Algemene voorwaarden - Intern Reglement AFF

AFF © 2024 Alle rechten voorbehouden. Created with by Daltonstudio.be